Počet porcí: 4
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
Postup:
K přípravě vepřového steaku vybíráme pěkné čerstvé maso, nejlépe přímo od chovatele. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme větší mísu, do které nalijeme olivový olej. Přisypeme najemno nastrouhanou kůru z citrónu, nejlépe v biokvalitě. Česnek rozdrtíme nožem nebo prolisujeme na lisu, petrželku nadrobno nasekáme a vše přidáme do mísy k oleji. Vymícháme marinádu a do ní na 2 hodiny vložíme plátky masa. Maso přibližně dvakrát v marinádě otočíme, aby byly plátky celé v marinádě. Gril rozpálíme na střední žár a maso grilujeme z každé strany po dobu 7-10 minut. Na hotové steaky navršíme strouhaný sýr s modrou plísní a necháme roztavit. Steaky dáme na teplé místo na 10 minut odpočinout. Servírujeme se zeleninovým salátem, čerstvým pečivem či bramborovými hranolky.
...vepřový steak je oblíbeným pokrmem mnoha gurmánů. S naším grilovacím BBQ kořením dosáhnete dokonalosti při každém grilování. Kombinace tradičních a exotických koření zvýrazní chuť masa a dodá mu jedinečný charakter. Ať už grilujete pro rodinu nebo přátele, tento steak bude středem pozornosti na každém stole.
Letošní rok je plný novinek a další z nich je naše účast na prestižním veletrhu FOR GARDEN....
Jste milovníci venkovního vaření? Máte doma plynový gril nebo se na jeho koupi teprve chystáte?...
Novinkami pro letošní grilovací sezónu jsou kromě jiného i nové modely peletových grilů Pit Boss....